Be-Ready 1 kan zich opmaken voor de kampioens wedstrijd!

Door een overwinning op Blauw-Wit kan het vlaggenschip van Be-Ready zich op gaan maken voor de kampioenswedstrijd tegen directe concurrent RFC 1. Aanstaande zondagmiddag 26 mei om 14.30 uur zal deze wedstrijd worden gespeeld in Raamsdonksveer. De Hankse formatie vangt dit duel aan met drie punten voorsprong (waarbij ook het doelsaldo van Be-Ready 1 wat beter is als dat van RFC).

Het was gisteren dan ook al druk op Sportpark De Schiethoek want een eventuele misstap van de formatie uit Raamsdonksveer (wat achteraf niet gebeurde doordat ze nipt van DIA wonnen met 2-3) en winst van de geel-zwarten op Blauw-Wit zou ook al de beslissing kunnen betekenen. 

Nou was dit niet de gemakkelijkste opgave. Eerder in het seizoen waren de punten namelijk in de Moer gebleven zodat er een gevoelige tik werd uitgedeeld aan Be-Ready 1. De Hankse formatie had zich daarvan keurig hersteld maar toch was de thuisploeg een gewaarschuwd team.

Nadat de geel-zwarte rookwolken afkomstig van de “Yellow Army”waren opgetrokken ving de wedstrijd aan.

Gaandeweg het eerste kwartier ontstond er een licht veldoverwicht voor Be-Ready. Er kwamen wat kansen maar het venijn bij de afwerking ontbrak. Ook de gasten kregen kansen en ze kwamen dan ook op 0-1 door een afstandsschot. De Be-Ready mannen bleven hierna echter geconcentreerd voetballen en schepten wat mogelijkheden. Na een half uur verscheen echter toch plotseling de 0-2 op het scorebord na een pingel welke de scheidsrechter gaf voor een vermeende handsbal. Zo verscheen er toch wat ongeloof op de gezichten van enkele spelers en supporters echter de onverzettelijkheid die dit team heel het seizoen al uitstraalt werd nu ook weer getoond op het veld. Bij een aanval van de thuisploeg ging de bal na een overtreding op de stip en Robin van de Noort tekende voor de 1-2 en enkele minuten later ronde Jimmy Smits in zijn laatste thuiswedstrijd voor Be-Ready 1 een bal bekwaam af met het hoofd, zodat de mannen van de welverdiende thee konden genieten met een ruststand van 2-2.

De wedstrijd was nog maar een minuut bezig toen Thomas Vergunst een grote scoringskans kreeg. Jammer genoeg ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Be-Ready gaf echter, net als vorige week tegen Chaam, veel minder ruimte weg aan de tegenstander en hierdoor creëerde de Hankse formatie een duidelijk veldoverwicht. Blauw-Wit kreeg moeite met uitverdedigen en opbouwen en de duimschroeven werden nog een extra aangedraaid door de thuisploeg. Het enige wat nog ontbrak was wat gif en geluk bij de afwerking van de kansen. Trainer Marco Verschuren bracht voor nog meer aanvallende impulsen de van een blessure herstelde Bas van de Noort en Tim van Dam in. Jelle Stokx, de keeper van Blauw-Wit, groeide echter uit tot de beste speler van de gasten en hield zijn doel schoon. Hij was dan ook de grote "sta in de weg" bij zoveel Be-Ready aanvallen. De bal wilde er gewoonweg niet in en het publiek begon zich al te verzoenen met een puntendeling. Hiermee was Bas van den Noort het echter niet eens en diep in de extra tijd verscheen hij alleen voor de doelman, werd aangetikt en zijn broer Robin verzilverde de gegeven penalty en zorgde voor de 3-2 op het scorebord. Al met al een zwaar bevochten, maar dik verdiende overwinning voor Be-Ready 1.