Vrijwilligers gezocht!

De jeugd heeft de toekomst, althans dat wordt gezegd maar we moeten ze daar natuurlijk wel bij helpen. Bij Be-Ready zijn er zo’n 40 vrijwilligers elke week bezig om de kinderen/jongeren te kunnen laten trainen en voetballen. Hierbij hoort o.a. twee keer in de week een training voorbereiden en op zaterdag de wedstrijd coachen. Daarnaast worden er scheidsrechters en grensrechters geregeld. Ze zorgen ervoor dat de spelers en ouders tijdig worden geïnformeerd en de wedstijden en uitslagen worden bijgehouden en verwerkt. Daarnaast wordt de kantine bemenst, er wordt drinken tijdens de pauze geschonken, het sportpark wordt geopend en wedstrijd klaar gemaakt. Na afloop worden de kleedkamers schoongemaakt.

Kortom veel werk wat met veel plezier wordt gedaan, echter de groep vrijwilligers wordt alsmaar kleiner. Mensen hebben het druk, of denken het niet te kunnen. Al deze taken worden door een steeds kleinere groep gedaan, daar is de rek uit en eerlijk gezegd is  de motivatie ook steeds minder aan het worden, zeker om er nog meer taken bij te gaan doen. Ook deze vrijwilligers hebben een leven naast Be-Ready. 

Zoals  vele ben ook ik een keer begonnen als assistent trainer, je wordt gevraagd en je wil graag je maatschappelijke steentje bijdragen. 

Maar hoe het er nu naar uitziet is dat er een aantal teams geen trainer en/of leider voor de start van het nieuwe seizoen hebben. Dat kan toch niet de bedoeling zijn, we hebben advertenties in de vakbladen geplaatst, mensen zijn gevraagd, gebeld, aangesproken. Oud trainers en bekende zijn gepolst. Op de social media kanalen diverse malen oproepen geplaatst, maar helaas.

Bij de huidige  stand van zaken, zijn er een tweetal teams die geen trainer en of leider hebben. 

Wij als T.C.J. zullen dan een oproep doen aan de ouders/begeleiders om de training en begeleiding op zich te nemen, anders kan er helaas  niet gevoetbald en getraind worden. Dus bij deze een oproep, ben of ken je iemand schroom niet om contact op te nemen. Aarzel niet en vraag je zelf af wat kan ik voor Be-Ready doen, 

 

Met sportieve groet,

Namens de Technische Commissie Jeugd
Anger van Oord

Emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.