Remco niet te kloppen bij het derde


Zondag 22 maart mocht Be-Ready 3 op bezoek bij de koploper in onze competitie: RKDVC 5. De cijfers van de koploper waren vooraf ronduit indrukwekkend, 16 gespeeld, slechts 2 verliespunten en een doelsaldo van 96-15. Thuis hadden we met 2-0 verloren en hadden we gemerkt dat een aantal spelers van RKDVC 5 in menig eerste elftal niet zouden misstaan. We waren dus gewaarschuwd, zeker toen we vooraf van een Drunense supporter te horen kregen dat ze vandaag de 100 gescoorde doelpunten wilden halen.

We hadden vandaag 13 spelers beschikbaar waarvan er 2 vooraf aangaven dat ze liever niet speelden i.v.m. blessures. Niek S. was vanuit de B-jeugd toegevoegd en mocht dus direct in de basis starten. Tijdens het omkleden was de stemming zeer vrolijk, de jarige Remco werd toegezongen en succes gewenst met het schoonhouden van zijn doel. Dit knoopte hij goed in zijn oren zou later blijken.
 
De leider had ons erop gewezen dat RKDVC vaak in de eerste minuten al scoort, dus we moesten scherp starten. Het strijdplan was eenvoudig. We zouden verdedigend starten met slechts 1 spits en proberen de aanval te zoeken vanuit het middenveld. De eerste 20 minuten was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Remco, maar hij hoefde niet echt handelend op te treden. Spits Arie maakte “oorlog” in zijn eentje tegen drie verdedigers en door een misverstand tussen die drie spelers en de keeper kreeg hij de bal op zo’n 20 meter van het doel. Helaas raakte hij de bal verkeerd en eindigde zijn schot ruim over het doel. Dit was het sein voor RKDVC om er weer een schepje bovenop te doen en ze kwamen tot enkele schoten op doel. Echt gevaarlijk werd het pas toen Jasper een bal liet lopen voor Remco, maar die had hier niet op gerekend, gelukkig viel de bal op de paal en werd de rebound in het zijnet geschoten. Met veel kunst- en vliegwerk werd de rust gehaald met een 0-0 ruststand. Dit was RKDVC niet gewend en dit was boven de verwachting van Be-Ready.
 
Na rust kwam de lange spits van RKDVC in het veld die in de thuiswedstrijd ook al een plaag was voor de Hankse verdediging. Het spelbeeld veranderde niet. RKDVC viel aan en Be-Ready hield goed tegen. Maar de eerste gaten vielen in de verdediging, waardoor Remco velen malen handelend moest optreden. Maar wat de Drunense spitsen ook probeerden, Remco pakte alle ballen of verwerkte ze tot corner. De ene redding was nog mooier dan de ander. Na 70 minuten viel een voorzet vanaf links tussen Erwin en Sander en bij laatstgenoemde viel de bal op zijn arm. Een penalty concludeerde de scheidsrechter terecht ondanks de Hankse protesten.
 
Dit was al de 7de penalty die Be-Ready tegen krijgt dit seizoen, maar het is lekker om te weten dat Remco er al drie gestopt had dit seizoen. Ditmaal was Remco opnieuw de winnaar in het onderlinge duel, want de penaltynemer schoot de bal naast het doel. Be-Ready begon steeds meer in een stuntje te geloven en RKDVC bleef met alle macht proberen te scoren, maar diverse pogingen werden door Remco onschadelijk gemaakt. In de 80ste minuut kreeg Niek in een counter mogelijkheid de bal net voor de middenlijn en voordat hij de bal kon passen richting de vrijstaande Arie trok een Drunense verdediger hem onderuit. De uitstekende fluitende scheidsrechter gaf hier terecht een gele kaart voor en tegen 10 man kon Be-Ready de druk iets makkelijker weerstaan. Remco moest nog eenmaal gestrekt op een schot van de lange spits en via de paal hield hij de bal net voor de lijn tegen. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en was een verrassend gelijkspel het resultaat voor Be-Ready 3. De tegenstander mopperde wat over onze verdedigende tactiek, maar had ook wel begrip voor de gekozen strijdwijze. De 0-0 was het resultaat van goed verdedigend werk zonder overtredingen op 2 ongelukkige momenten in de eerste helft na. Remco werd na de wedstrijd door zowel Be-Ready al RKDVC geroemd voor zijn prestatie in het doel. Maar bovenal was het een teamprestatie van alle Be-Ready spelers die de gehele wedstrijd de juiste mentaliteit getoond hebben.
 
Volgende week spelen we thuis tegen H.H.C. ’09 2. Aftrap om 11:00u.