Het derde overwint HHC 2

Zondag 29 maart stond de thuiswedstrijd tegen HHC ’09 2 op het programma voor Be-Ready 3. Op papier hadden we 14 spelers, in de praktijk waren dit er om kwart over 10 slechts 11, maar nadat Hielke wakker was geworden hadden we er om 11u toch weer 12 en was in uiterste nood Raymond nog beschikbaar voor een korte invalbeurt. Dus wederom een vlekkeloze aanloop naar een competitiewedstrijd. Door blessures bij de selectie waren Remco en Bas doorgeschoven naar het tweede. Hun vervangers waren B-jeugd keeper Glenn en Gijs vd B.

Uit tegen HHC speelden we een redelijk kansloze wedstrijd en verloren we met 4-0. We waren dus op onze hoede, maar vanaf de aftrap nam HHC het initiatief. Het derde was niet scherp en duels werden niet gewonnen of zelfs niet aangegaan. Dit verbeterde gelukkig gedurende de eerste helft, maar door deze instelling kon HHC enkele keren gevaarlijk opduiken voor Glenn. Gelukkig was die wel scherp, want hij hield zijn doel op knappe wijze schoon. Hij oogstte zelfs applaus toen hij een afstandsschot uit de kruising tikte na een mooie zweefduik. Met een 0-0 stand werd de kleedkamer opgezocht. Arie bleek geblesseerd te zijn, dus Hielke nam zijn plaats in de spits in. Tijdens de rust werd de slappe start besproken en de afspraak was om de mouwen op te stropen en de tweede helft alles te geven.
 
De eerste minuten van de tweede helft was dit nog niet erg zichtbaar, want HHC kreeg nog enkele mogelijkheden en kon zelfs scoren nadat een voorzet van links door Jasper zo van richting werd veranderd dat Glenn kansloos was. Be-Ready liet het er niet bij zitten en zocht de aanval. Na 70 minuten kreeg Pieter de bal op 20 meter van het doel en die zag de keeper ver voor zijn doel staan. Zijn schot kon echter door de keeper gemakkelijk gepakt worden. Iedereen draaide zich al om toen bleek dat de keeper de bal toch niet goed verwerkte, want hij liet hem weer los en de bal rolde langzaam over de doellijn. Het eerste schot op doel was dus meteen goed voor een 1-1 stand. Hierna kwam HHC weer, maar de verdediging hoefde weinig kansen toe te staan. Eenmaal was het nog spannend toen Glenn een bal op het hoofd van een HHC speler stompte, maar zijn kopbal voor een leeg doel ging gelukkig over.
 
Net toen iedereen dacht aan een gelijkspel, kregen we op de middenlijn een vrije trap. De Be-Ready aanval stelde zich op rond de zestien en Jasper pompte de bal weer naar voren. In een mêlee van spelers was Erwin de slimste en van dichtbij schoot hij de bal in het doel. De achterstand zorgde bij een aantal HHC spelers voor frustratie en Mark werd daar slachtoffer van. In een duel kreeg hij een elleboogstoot in zijn nek. De scheidsrechter gaf hiervoor terecht een gele kaart. De frustratie bij HHC zorgde ervoor dat ze uit positie gingen spelen en het derde kon zo de overwinning gemakkelijk binnenslepen. Dit was al de derde wedstrijd op rij zonder nederlaag voor het derde die zich zo relatief eenvoudig “veilig” hebben gespeeld. Komend weekend is het derde vrij en gaan we op zoek naar paaseieren. Zondag 12 april spelen we een uitwedstrijd tegen Dussense Boys 2. Aanvang 11:00u