Puntloos paasweekend voor Be-Ready 1

Be-Ready 1 heeft afgelopen weekend geen punten toe kunnen voegen aan het respectabele saldo wat tot nu toe was bereikt.  Op 2e paasdag was ook Irene ’58 te sterk voor Be-Ready 1 en ging het team uit Den Hout met de volle buit van drie punten aan de haal.

In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Het was weliswaar een rommelige partij maar aan beide kanten ontstonden wat kansen. De eerste mogelijkheid was voor gasten, maar een prima redding van doelman Jurgen Pronk stond een Houtse treffer in de weg.  Zo was er in de eerste vijftien minuten van de wedstrijd een licht veldoverwicht voor Irene ’58. In de 28e minuut was de eerste serieuze kans voor de thuisploeg. Ternauwernood kon de prima ingekopte bal van Willem Schelle echter van de lijn worden gehaald door een verdediger. In de 32e minuut schoot een aanvaller van de gasten de bal rakelings langs het Be-Ready doel nadat hij oog in oog kwam te staan met de Hankse sluitpost. Nog geen minuut later plofte een mooie geplaatste kopbal van Kevin Oldenburg neer op de kruising. Ook deze bal werd hierna onschadelijk gemaakt.
DSC 0656

Zo bereikte de wedstrijd de rust met de alom bekende brilstand.
Direct na de thee moest de Hankse doelman weer vol aan de bak om een tegentreffer te voorkomen. Wederom was zijn redding prima. Zijn collega aan de overzijde  mocht een minuut later al zijn kunsten vertonen om een Hanks schot onschadelijk te maken.

DSC 0660

Zo werd het typisch een wedstrijd van “wie de eerste maakt die zou de partij wel eens kunnen winnen”. Uiteindelijk  bleek de Houtse ploeg aan het langste eind te trekken.  Een aanval van de oranjehemden werd prima afgerond, 0-1.
De geel-zwarten probeerden hierna de bakens te verzetten, maar ondanks de inzet lukte het de thuisploeg deze zondag niet om combinatievoetbal te laten zien. Irene ’58 kreeg nog wat meer ruimte en werd nog beter in het zadel geholpen doordat balverlies werd geleden op het Hankse middenveld. Een Houtse aanvaller strafte dit meedogenloos af , 0-2. Vlak voor tijd verscheen zelfs de ietwat geflatteerde 0-3 op het scorebord.

Het Hankse team zal in ieder geval uit een ander vaatje moeten tappen om de komende wedstrijden tegen Dussense Boys en Right ‘Oh in hun voordeel te kunnen beslissen. Eerst maar wonden likken en vervolgens alle neuzen dezelfde kant op richten……Iedereen weet hoe in Dussen de vlag erbij hangt dus dat beloofd wat voor a.s. zondag……….