Machteloos Be-Ready 1 verliest derby

Het leek zo'n mooie prooi te worden voor de thuisploeg. Hekkensluiter Dussense Boys kwam namelijk op bezoek in Hank. Het herstel na twee nederlagen zou ingezet kunnen worden en Dussense Boys zou definitief de genadeslag toegebracht kunnen worden en mede hierdoor aan het eind van de competitie afzakken naar de 5e klasse. Hoe anders liep de wedstrijd.

Volstrekt machteloos keek Be-Ready 1 in de rust tegen een 0-1 achterstand aan, nadat de geel-zwarte defensie ongehinderd in de 27e minuut Andre Segeren 0-1 had laten scoren. De Hankse ploeg had zelf eigenlijk geen enkele kans weten te creƫren en was vooral in aanvallend opzicht verlamd.

Na de thee moest de thuisploeg dus wel komen. Dussense Boys speelde het spelletje slim. Vanuit een gesloten verdediging liet men de Hankse ploeg komen waarbij na balverlies de snelle Andre Segeren in stelling werd gebracht. Zo was het balletje het grootste deel van de wedstrijd in het bezit van Be-Ready maar waren de gasten dreigender en kregen wat mogelijkheden.

DSC 0664

De grootste mogelijkheid voor de thuisploeg was nog de halve kopbal van Juriaan Heymans die voorlangs het Dussense doel ging. De inbreng van Stefan Huysmans leidde wel tot wat meer dreiging maar om nou te zeggen dat doelman Marien van de Heuvel meer op de proef werd gesteld was nou ook niet het geval. Op wat simpele vangballetjes na bleef het voor hem een uiterst rustige middag. De enige keer dat hij moest capituleren was bij een van richting veranderd schot wat terecht wegens buitenspel werd afgefloten. In de 87e minuut kon Andre Segeren bij een counter zijn hielen laten zien aan de Hankse verdediging en zijn breedtepass werd simpel ingetikt door Jeremy Moonen, 0-2. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld en enkele minuten later floot scheidsrechter Munani, die deze altijd beladen derby keurig leidde, voor het einde van de wedstrijd.

Zo pakte Dussense Boys de laatste strohalm om volgend seizoen toch nog vierdeklasser te blijven. Het zal echter een zware taak worden voor trainer Jose van de Ven en zijn mannen om dit te bewerkstelligen want ook de concurrentie pakte punten deze zondagmiddag.

Be-Ready 1 heeft grote zorgen. Aanvallend gezien maakt dit team een verlamde indruk in tegenstelling tot de ploeg die tot aan de winterstop zo sprankelend acteerde. Ook het gemis van de, vanwege persoonlijke omstandigheden, gestopte John Matheussen is alom voelbaar. De angel is niet meer aanwezig in het geel-zwarte team, en het is toch de bedoeling dat je bij dit spelletje ook een keertje je tegenstander steekt. Uit de laatste drie wedstrijden nul punten halen, niet scoren en acht doelpunten om de oren krijgen spreekt boekdelen. Trainer Peter Burg wacht nog een zware taak om de laatste wedstrijden zijn team weer op de rails te krijgen.