Blog 4 – Voorzitter Be-Ready

De zomer is voorbij volgens de meteorologen. Een moment om te terug te kijken maar bovenal om vooruit te gaan kijken.

De zomer was warm en droog. Er is bijna geen druppel gevallen, maar bij Be-Ready gelukkig wel. Met dank aan Bert Dekkers ligt het sportpark er verrassend groen bij, en dan niet alleen het nieuwe kunstgrasveld. Bert is deze zomer druk bezig geweest met sproeien. 180.000 liter water per veld, per keer. En dat op vele warme zomeravonden. Dat moeten vele miljoenen liters water zijn geweest. Petje af!

In de zomer is hard gewerkt aan het kunstgrasveld. Zowel door de aannemer, onze vrijwilligers en de gemeente. We hebben met zijn allen een prachtige presentatie geleverd voor de toekomst van onze voetbalvereniging. Ik ga niet iedereen afzonderlijk bedanken maar bij deze, iedereen die heeft mee geholpen: bedankt! Ik denk dat ik namens de gehele vereniging spreek dat we een geweldig resultaat hebben bereikt. Enkele weken geleden was er de feestelijke opening met een fantastische wedstrijd tussen Be-Ready oud en Be-Ready 1. 

We hebben die dag ook een hoop geleerd. Er zijn een aantal kleine verbeterpunten aan het veld en alles er omheen. Daar gaan we mee aan de slag. Heb je nog ideeën dan kun je altijd de accommodatiecommissie mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Belangrijk om te weten is dat de gemeente nu bezig is met een herplantingsvoorstel. Verschillende mensen hebben me gevraagd of het zo “kaal” blijft. Nee hoor, er komt een nieuw groenplan en hopelijk gaan nieuwe bomen en struiken dit jaar nog de grond in.

In de zomer is Anger van Oord begonnen als jeugdbestuurder A.I. Anger heeft met zijn team hard gewerkt. Alle jeugdteams hebben een trainer en leider. Voor de JO 16 en JO 19 hebben we twee gediplomeerde trainers aan getrokken. Dit met het doel  zoveel mogelijk talent te ontwikkelen en onze jeugd goede kansen te geven door te stromen naar onze selectie. 

Zoals eerder aangegeven gaan we de organisatie rondom de jeugd anders vormgeven. Dit begint onder leiding van Anger handen en voeten te krijgen. Wij zullen hier later op terugkomen. Voor nu wens ik alle trainers, leiders en andere betrokkenen veel succes bij het nieuwe seizoen! 

In mijn vorige blog heb ik heel weinig aandacht gehad voor onze dames. Dat gaan we dit jaar anders doen. De dames spelen derde klasse, dat kunnen onze heren (nog) niet zeggen! Het sportieve doel van de dames is om in de derde klasse te blijven. Ik nodig iedereen uit om wedstrijden te gaan kijken en ze aan te moedigen! Dat geldt ook voor mijzelf.

De nieuwbouwplannen vorderen ook gestaag. Eind augustus heeft de gemeente akkoord gegeven op de uitbreidingsplannen ten aanzien van de nieuwe accommodatie. De accommodatiecommissie gaat met dit positieve besluit verder aan de slag. Binnenkort wordt er meer bekend, ook ten aanzien van de kosten en het budgetvoorstel.

De vrienden van Be-Ready hebben voor ons een grote tv gekocht welke inmiddels in de kantine hangt. Deze tv is bedoeld voor met name de live wedstrijden van Fox Sport. Kom dus gerust naar de kantine in het weekend om enerzijds het voetbal buiten te zien maar ook op TV. De kantinevrijwilligers zijn jullie graag van dienst voor een drankje en een hapje!

Verzoek van de voorzitter:

Tot slot nog een tweetal verzoeken ten aanzien van roken op het sportpark. Ik ben van mening dat we onze jeugdleden een groot plezier doen om tijdens wedstrijden en trainingen niet te roken langs het voetbalveld. Dit is (nog) geen formeel beleid van Be-Ready, maar ik wil voorstellen dat ouders en andere gezamenlijk binnen het team afspraken maken hierover. Het tweede verzoek is om geen peuken op de grond te gooien rondom de kantine. Onze vrijwilligers moeten dat elke maandag weer opruimen. Zonde van de tijd en bij harde wind waaien peuken op het kunstgrasveld. 

Als ik alles samenvat hebben we een mooi seizoen voor de boeg. Wel een druk seizoen met een aantal speerpunten. Dit zijn o.a. de nieuwbouw, de jeugdorganisatie, vrijwilligersbeleid, VOG, de klankbordgroep normen en waarden (eerste afspraak met de leden is geweest) en de afronding van het kunstgrasveld. 

Ik wens iedereen een goede start van het nieuwe voetbalseizoen.

Voorzitter Be-Ready