Blog 7

Blog 7 – Voorzitter Be-Ready

Be-Ready kampioen: Ongelofelijk

Een ongelofelijk superspannende laatste wedstrijd! Na ruim 35 uur voetballen (23,5 wedstrijden) is het verschil slechts 1 doelpunt. Dat is nog eens een close finish, oftewel een ongelofelijk spannende ontknoping.

Het is ongelofelijk lang geleden dat we kampioen zijn geworden. Bijna 40 jaar om precies te zijn.
Ongelofelijk trots. Niet alleen de voorzitter, maar ik denk dat ik namens de hele vereniging spreek als ik zeg dat we ongelofelijk trots zijn op ons team en de technische staf.
Een ongelofelijk trouwe supportersgroep. Oud en jong staan wekelijks langs de velden om ons team aan te moedigen. De Be-Ready Fanatics supportersgroep is recent ontstaan. Ongelofelijk mooi!

Het kampioenschap van onze selectie kan niemand zijn ontgaan. Een prachtig feest zondag 26 mei op ons sportpark. Het team werd feestelijk onthaald door een grote menigte. Daarna met de platte kar door het dorp. Een prachtige traditie.
Niet alleen de heren hebben het beste laten zien. De dames hebben de laatste wedstrijd alles gegeven en met 6 – 0 gewonnen. Dit was helaas net niet genoeg om kampioen te worden. Heel jammer.

Het seizoen 2018/2019 zit er weer bijna op. De komende tijd hebben we de toernooien, het sportkamp, de familie dag en de vrijwilligersavond. Nog veel leuke dingen voordat we het seizoen afsluiten.

Wat ook niemand kan zijn ontgaan is de nieuwbouw. De fundering is klaar en het bouwteam is druk bezig met het metselwerk. Langzamerhand worden de contouren van de nieuwe kleedkamers met overkapping zichtbaar. Een veel gestelde vraag is: “wanneer is het klaar?” We gaan ervan uit dat het vóór de aanvang van het nieuwe seizoen klaar is. Maar kwaliteit gaat boven snelheid!
Ik wil het hele bouwteam bedanken voor hun inzet. Johan Fijneman, Arion Stevens, Bjorn Stevens, Dries Snijders, Roy Wagenmakers, Joris de Kok, Jo Bouwens, Paul Sengers, Arno v.d. Bosch, Frans van Seeters, Anton Hopkoper, Tonnie Leeggangers, Arno Ribbers en alle anderen: bedankt voor jullie inzet en de vele uren werk.
Voor de financiering van de nieuwbouw lopen een aantal initiatieven. Diverse mensen zijn druk bezig met de stenenactie: “Koop Een Steen voor € 1.00.” We hebben op dit moment al 2000 stenen verkocht. We zijn er dus nog niet. Ook zijn er bijdragen geleverd door de vrienden van Be-Ready en door de activiteitencommissie a € 7.000. Verder zijn 3 sponsoren samen goed voor € 1.200 (Jumbo, Janson Bridging en idyn).
De tweede actie die loopt is de crowdfund actie. Deze staat op onze website en hebben we gedeeld op Facebook en Instagram. De teller staat na een week op € 360. Dat kan natuurlijk nog beter. Ik wil iedereen vragen om de link te delen op Facebook, Instagram, Twitter en andere Social Media. Je kan de link ook prima delen met je Whatsapp contacten. Elke euro die we ophalen kunnen we gebruiken voor de nieuwbouw en we hoeven dan minder eigen geld aan te spreken. Als bestuur kunnen we veel zaken doen, maar we kunnen niet alles alleen. Het succes van crowdfunding is mede afhankelijk van jullie inzet. Inzet van onze leden. Samen staan we sterk! Help ons en promoot de crowdfund actie. Als we dit voor elkaar krijgen, kunnen we in de toekomst vaker voor specifieke zaken een crowdfund actie opstarten. Dan kunnen we de contributie laag houden.
Een laatste initiatief is een subsidie aanvraag bij het Rijk. Deze is ingediend en alle vragen naar aanleiding van de aanvraag zijn door ons beantwoord. We wachten op formele feedback van de overheid. In mijn laatste blog van het seizoen zal ik jullie een update geven.

In de zomer doen we mee met de Altena Cup. In de gemeente Altena zijn 13 voetbalverenigingen met 7.000 leden, waarvan 4.200 spelende leden. Alle verenigingen hebben zich aangemeld om deel te nemen met de Altena Cup. Op dinsdag 20 augustus wordt er gestart. De eerste spelronde is bij 4 verenigingen, waaronder Be-Ready. We spelen tegen Achilles Veen 2 en Sleeuwijk 1. De eerste wedstrijd van de avond start om 19.00. Zaterdagmiddag 24 augustus vanaf 12.00 is de afsluitende ronde met de finale. In de ochtend is er een toernooi voor de jeugd in het Dongemond Soccer Center.
De organisatie van de Altena Cup is breder dan alleen voetbal. Het gaat onder andere ook over een “gezondere kantine”. Bert Littel heeft de eerste stap gezet en we hebben in het weekend een broodje gezond. Als je ideeën hebt rondom dit onderwerp, meld dit aan Bert. We hebben als bestuur besloten meer aandacht te geven aan gezondere voeding. Schrik niet, het broodje kroket blijven we serveren!

Tot slot van deze blog wil ik iedereen veel plezier wensen met de laatste activiteiten van het seizoen. Er staan nog veel leuke activiteiten op het programma (zie onze site). En, geniet nog lekker na van ons kampioenschap. We gaan nog leuke momenten plaatsen op Facebook en Instagram. Heb je zelf ook leuke foto’s en of filmpjes mail of app deze naar de voorzitter. 

Frans Gemen
Voorzitter Be-Ready