Blog 8 – Voorzitter Be-Ready....De zomer voorbij; een nieuw seizoen

Beste leden van Be-Ready, 

Het nieuwe seizoen is alweer begonnen en ik hoop dat iedereen een goede zomer achter de rug heeft. Ik wil deze blog beginnen met een persoonlijke noot. Door persoonlijke omstandigheden heb ik de afgelopen tijd niet veel tijd kunnen vrijmaken voor onze vereniging. Dit zal nog een poosje aanhouden. Ik hoop dat iedereen hier begrip voor heeft. Indien er zaken zijn die onverhoopt blijven liggen neem dan contact met me op. Voor velen is dit misschien niet opgevallen. Het is fijn als voorzitter om te zien dat alle commissies en vrijwilligers de verenigingsactiviteiten zelf organiseren.

Zoals gezegd is het nieuwe seizoen weer begonnen. Alle teams zijn weer voorzien van trainers, leiders en vlaggers. We hebben diverse nieuwe trainers en andere vrijwilligers en een aantal hebben ons verlaten. Alles staat hieronder in het kort toegelicht. 

De accommodatie commissie

We hebben twee nieuwe “vutters” namelijk Anton Hopkoper en Eddy Huigen. Eddy is wel gestopt als terreinbeheerder op de woensdagavond. We hebben nog een vacature!

 

De kantine commissie

We hebben een poos geleden een oproep gedaan voor extra kantine vrijwilligers om de kantine open te houden op de trainingsavonden. Dat is gelukt. Het team is versterkt met Femke van Ophoven, Stefan Hoogesteger, Karlijn van der Putten en Mirella van Asten. Daarnaast helpt Floor Nieuwenhuijsen in de keuken in het weekend.

 

De Sponsorcommissie

Rick Slagmolen is gestopt binnen deze commissie. Heb je interesse om je steentje bij te dragen binnen deze commissie, meld je dan aan bij Mark Leeggangers.

 

Senioren en wedstrijdzaken

Be-Ready 2: Henri de Jong is gestopt en als leider hiervoor Bas Smits gekomen.
Be-Ready 4: Is Be-Ready 3 geworden en verder zijn er geen wijzingen.
Be-Ready 5: is Be-Ready 4 geworden en er zijn ook geen wijzingen.
Be-Ready vr 1: Wim Noordzij (trainer) en Ruud Bakx (assistent-scheidsrechter) en Kelly Roks (leidster) zijn gestopt. Gerdwin Jansen (trainer) en Andre Kalleman (assistent-scheidsrechter) zijn gestart bij onze Dames 1.

 

De jeugdcommissie

Binnen de jeugd zijn Remi van Mourik, Perry Blok, Alfred en Rick Wagemakers, Bas Smit, Andre Veen Maikel Gijsbrechts, Jordan Geelhoedt, Stan de Leeuw en Rover Mouthaan afgelopen seizoen gestopt.

Bendjor van Erp (JO-17), Karlijn van Putten (MO-17), Marten Philippa (JO-14), Siem van Velthoven (JO-14) en Ilona Vink (JO7) zijn gestart als trainer/leider.

 

Als je een leuk idee hebt voor een jeugdactiviteit kun je terecht bij de jeugd activiteiten commissie. Angelique Molenaar, Marielle Smits, Marieke van Dongen en Christel Blok zijn hiervoor verantwoordelijk.

 

Peter Klute is dit seizoen gestart als jeugdscheidsrechter.

 

Overige zaken

Ad Bakkers helpt het bestuur bij het aanvragen van een VOG voor onze vrijwilligers. Ik heb hier al eens eerder over geschreven. Alle vrijwilligers die met jeugdleden werken en het gehele bestuur ontvangen binnenkort een mail met een toelichting. Heb je vragen over de dit onderwerp stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

We willen alle vrijwilligers die afgelopen seizoen zijn gestopt bedanken voor hun inzet en toewijding. We wensen alle nieuwe vrijwilligers heel veel succes!

 

Aantal leden per nieuwe seizoen

Goed nieuws! Be-Ready heeft een stabiel aantal leden. We hebben ca. 450 leden, waarvan 365 bondslid en 85 rustende leden. Een paar getallen op een rij:

-        160 jeugdleden (35,5% van het totaal en 44% van het aantal bondsleden)

-        We hebben 290 mannelijke bondsleden (79%) en 75 vrouwelijke leden (21%)

-        Van de rustende leden is de jongste 2 jaar en de oudste 93. Van de 85 rustende leden zijn er 70 man en 15 vrouw

-        Langste lidmaatschap is 75 jaar, de kortste 1 week

 

Op deze getallen mogen we als klein dorp trots zijn!

Nieuwe kleedkamers

Zoals iedereen kan zien vordert de bouw van de nieuwe kleedkamers gestaag. Ondanks de hitte deze zomer is hard gewerkt door een grote groep vrijwilligers. Het metselwerk is klaar en begin september is het dak geplaatst. Er wordt grote voortgang geboekt. Een openingsdatum hebben we nog niet, maar die zal niet lang meer op zich laten wachten.

We gaan de geldinzamelingsacties rondom de nieuwbouw afsluiten. Alle acties hebben bij elkaar
€ 10.772,50 opgeleverd. Dank aan alle mensen die hebben meegewerkt en die hebben gedoneerd. Onze penningmeester is tevreden!

Alle voetbalvelden hebben de zomer ondanks de hitte en droogte goed doorstaan. Met dank aan de vutters voor al het onderhoud.

 

Altena Cup

Aan het einde van de schoolvakantie hebben we meegedaan met de Altena Cup. Bijna alle voetbalverenigingen uit de gemeente Altena hebben aan dit voetbaltoernooi deelgenomen. Naast voetbal, hebben de organisatoren ook aandacht besteed aan andere onderwerpen zoals de “Rookvrije Generatie” en “De Gezondere Kantine”. Op dinsdagavond 20 augustus jl. was Be-Ready gastheer van de Altena Cup van de selecties. De zaterdag 24 augustus was de jeugd aan de beurt bij Be-Ready. Het was een mooie voetbaldag met prachtig weer. En eerlijk gezegd, de groentenuggets (i.p.v. kipnuggets) waren best lekker!

 

Het nieuwe seizoen
Ons eerste elftal speelt weer sinds jaren in de derde klasse. Eindelijk weer, zeggen sommigen. Wat de derde klasse ons gaat brengen weet ik niet. Ik zou zeggen: kom zelf kijken om onze selectie en andere seniorenteams aan te moedigen. De eerste thuiswedstrijd van Be-Ready 1 voor de competitie was zondag 22 september tegen Virtus 1. Helaas, ondanks een ijzersterke comeback in de tweede helft hebben we verloren.

Het kan niemand zijn ontgaan maar de meeste teams hebben nieuwe wedstrijdtenues. Ik wil de sponsoren nogmaals danken: PuurZorg, Autobedrijf Bakkers, Elektrotechnisch en Servicebureau Bosch en Erwins Wood Design.

De technische commissie heeft alle jeugd indelingen gemaakt. We doen dit jaar met 12 jeugdteams mee. Vanaf de JO-7 tot en met de JO-17 en de MO-17. Wil je meer weten over de technische jeugdcommissie kijk dan eens op onze website:
http://www.be-ready.nl/cms4/index.php/jeugd/technische-commissie-jeugd of via het menu Jeugd en klik in het menu op Technische Commissie Jeugd.
In de technische jeugdcommissie zijn de volgende personen betrokken; Johan Fijneman, Roy van Velthoven, Donald Heijmans, Stephan Hoogesteger, Patrick akkermans en Anger van Oord.

 

Aandachtspunten bestuur de komende periode

We gaan als bestuur een aantal zaken op de agenda zetten de komende periode. Een tip van de sluier is:

-        Contributie 2020 en verder

-        Rookbeleid op het sportpark

-        Buiten jacuzzi op het sportpark

 

Heb je zelf een idee of een aandachtspunt? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek me aan op de vereniging.

 

Ik wens iedereen een fantastisch nieuw voetbalseizoen!

Frans Gemen

Voorzitter Be-Ready