Blog 3 – Voorzitter Be-Ready

Om eerlijk te zijn ben ik erg laat met een nieuwe blog. Afgelopen week ben ik hier kritisch op aangesproken. Dat is ook weer goed nieuws want er is waardering voor.
Laat, maar niet te laat, het seizoen is nog net niet afgelopen. Er is veel gebeurt de afgelopen maanden op onze vereniging. Ik begin met een korte opsomming.

Als eerste, met stip, hulde aan onze kampioenen! Top gedaan, we zijn allemaal trots. Natuurlijk dank aan alle mensen die dit mede mogelijk hebben gemaakt.
Be-Ready 1 en Dames 1 hebben het dit seizoen goed gedaan. Tweede plek voor Robin van den Noort bij de BN De Stem Zilveren Schoen en regiotopscoorder in het Land van Heusden en Altena. Het 30+/35+ voetbal ontwikkeld zich positief en de vrijdagavond wordt een voetbalavond op het sportpark.

Het kan jullie niet zijn ontgaan, ons hoofdveld lijkt wel een dependance van de Drunense Duinen. De aannemer is druk met het kunstgrasveld bezig. Alles verloopt volgens plan. De activiteitencommissie is aan het zorgen voor een feestelijke opening van het kunstgrasveld. Ik ken de plannen ook nog niet, dus best spannend wat ze voor ons in petto hebben.
De uitbreiding van de accommodatie volgt ook gestaag. De bouwcommissie is druk bezig met de uitwerking van de plannen en de benodigde aanvragen bij de gemeente. We melden ons weer als de benodigde financiële middelen concreet zijn. Kun je eventueel helpen bij de bouw van accommodatie meldt je dan aan bij Paul Sengers. Hoe meer mensen helpen hoe lager de kosten voor Be-Ready.

Vanuit de sponsorcommissie is ook goed nieuws. We hebben weer diverse nieuwe sponsoren.

We kunnen ook terugkijken op een leuk Schiethoektoernooi en het 1e Miniveldtoernooi. Bij deze dank aan de toernooicommissies, de spelers en speelster en alle bezoekers van het toernooi.

Ik heb leuke feestjes mogen meemaken bij de thuiswedstrijden de afgelopen maanden. Ik weet inmiddels wie de biermeisjes zijn. Al de leuke zondagmiddagen zijn mede mogelijk gemaakt door al onze kantine vrijwilligers. Dank voor ons drankje en hapje!

Het 22e sportkamp is ook weer achter ons. Een fantastisch weekend voor 80 kinderen! Natuurlijk onze dank voor alle vrijwilligers. Meer dan 60 mensen (!) hebben hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik zou iedereen willen vragen en onze stoere sportkampers in het bijzonder: vraag aan je vriendjes en vriendinnetjes of ze ook komen voetballen bij Be-Ready. Hoe meer kinderen hoe leuker dat het is. De jeugd is tenslotte onze toekomst.

Als slot van ons voetbalseizoen hebben we nog een familiedag en de vrijwilligersavond.
Laten we er een leuke en gezellige voetbaldag en feest van maken.

Wat gaat het nieuwe seizoen ons brengen?

Op voetbalgebied heeft de technische commissie goed nieuws. De feiten:
1. onze selectie bestaat uit ca. 35 spelers
2. een groot gedeelte van de huidige selectie blijft komend jaar voetballen
3. onze trainer en de topscoorder blijven
4. 17+ junioren voor ons A-elftal
5. meer gediplomeerde trainers
6. alle jeugdelftallen bezet
7. introductie van het nieuwe JO 13 – 8 spelers

We hebben als bestuur een keuze gemaakt voor de voetbalindelingen op zondag. Ik weet dat niet iedereen blij is met deze opzet, maar dit is het beste alternatief wat met alle betrokkenen tot stand is gekomen. Ik hoop dat iedereen dit respecteert ook al heeft deze indeling niet je voorkeur.
1 en 2 spelen elke week thuis om respectievelijk 14.30 en 12.00. De andere elftallen spelen dan uit.
Om meer voetbalsfeer in de kantine te creëren gaan we een groot tv-scherm ophangen voor de eredivisie live voetbalwedstrijden. Voetballen binnen en buiten live kijken! Als je een specifieke wedstrijd wil kijken op Fox Sports in de kantine dan kun je dat aangeven. Hoe en aan wie moeten we nog bepalen.

De afgelopen periode zijn we bezig geweest met aanstellen van een vertrouwenspersoon bij Be-Ready. Marion Heijmans gaat deze rol vervullen. We hebben dit onlangs in een nieuwsbrief toegelicht en het staat op onze site en in de laatste editie van de Aftrap. In het nieuwe seizoen geven we hier nog aandacht aan. Heb je ideeën rondom dit onderwerp laat het Marion of mij weten.
We zijn ook bezig met een zogenaamde Verklaring Omtrent Gedrag, beter bekend als VOG. De voorbereidingen lopen samen met Anger van Oord. Onze wens is dat al onze vrijwilligers een VOG aanvragen. Het klinkt misschien best eng een VOG, het is tenslotte een officiële verklaring van de overheid. We zijn van mening dat gezien de maatschappelijke ontwikkeling we ons hierbij moeten aansluiten. Ik kan best begrijpen dat dit vragen oproept bij onze vrijwilligers en het spreekt voor zich dat we alles proberen toe te lichten. Meer informatie volgt binnenkort. Heb je vragen of zorgen neem contact op!

Het eerste half jaar voorzitterschap is me goed bevallen. Leuke dingen en natuurlijk minder leuke dingen meegemaakt, maar ik heb er nog steeds veel zin in. Heb je zaken die we kunnen verbeteren of zit er iets dwars bel me dan op gedurende de zomer. Blijf niet mopperen maar samen kunnen we het verbeteren. Dan kunnen we voortvarend aan de slag in het nieuwe seizoen.
 
Met trots sluit ik af, dat we het afgelopen seizoen kunnen terugkijken op zeer goede behaalde sportieve resultaten en met volop kansen voor het nieuwe seizoen.

Ik wens iedereen een fijne zomervakantie!
Voorzitter Be-Ready