Finale 1 voor Be-Ready JO13-1 uit tegen Ameide JO13-1

De wedstrijd........

Selectie: Duncan de Jong, Thijn van den Hout, Pim van Ophoven, Bjorn de Kwant, Floris Hoogesteger, Patrick Hoeke, Stef Nienhuis, Luca Nieuwenhuijsen, Bodhi Bronzi, Niek van Dinteren, Jarno van Asten, Tim van der Stelt, Stijn van Bragt en Jens Berm

Vandaag zaterdag 10 november ’18 de wedstrijd Ameide jo13-1 - Be Ready  jo13-1.  Eén van de concurrenten om de koppositie met 3 punten verschil in ons voordeel. Met een grote supportersschare vertrokken we om 8.00 richting Ameide en begon de wedstrijd om 9.uur. Na een beetje aftasten in het begin nam Be-ready het initiatief en kreeg het een paar goede kansen die helaas gestopt werden door de keeper. Het was lastig voetballen tegen de wind in en Ameide was gevaarlijk in de tegenaanval. Dat leverde enkele corners achter elkaar op en bij de derde was het raak.  De bal kwam ongelukkig op een been van 1 van onze eigen spelers en dat leverde de 1-0 op.  Daarna kwamen we goed terug en kregen we 2 vrije trappen net voor rust die 2 keer geschoten werden door Björn maar ook 2 keer goed gepakt door de keeper en zo gingen we rusten met een achterstand. Voor de 2e helft werd er tactisch ingegrepen met 1 man doorgeschoven naar het middenveld met de wind in de rug maar we stonden nog aan de koffie en de bal lag al in het net na een communicatie fout tussen Floris en Jens die verder beiden een uitstekende wedstrijd speelden. Maar i.p.v. van de koppies te laten hangen deden ze er juist een scheppie bovenop en binnen de minuut schoot Niek de aansluitingstreffer binnen en dat gaf weer hoop. Dat leidde 5 min later al naar de 2-2 Van opnieuw Niek. Be-ready was de bovenliggende partij maar Ameide kwam er weer gevaarlijk uit maar Floris verkleinde zijn doel en de bal ging tot ons grote geluk op de paal. Spel viel daarna beetje terug met nog wel aardige kans voor Steff maar zijn schot miste net wat kracht. De gastheer werd nog een keer gevaarlijk maar gelukkig kon de goed mee omgeschakeld Patrick het schot blokken. De wedstrijd leek op 2-2 te eindigen maar 5 min voor tijd kregen we nog 1 corner te nemen die door Patrick  werd genomen en zomaar in 1 keer achter de lijn verdween hoewel de keeper er nog een hand tegen kreeg  en daarom Niek voor de zekerheid de bal in het doel tikte. De laatste minuten geen problemen meer en Björn was nog dicht bij de 2-4 maar de bal kwam via de onderkant van de lat weer terug het veld in. De prima fluitende scheidsrechter blaasde daarna voor het einde van de wedstrijd en Be-ready blijf dus ongeslagen op titelkoers met nog 3 wedstrijden te spelen en een voorsprong van 3 punten.  De jongens hebben er keihard voor gewerkt en een enorme veerkracht getoond door er in te blijven geloven en alsnog de winst de grijpen.

As. zaterdag 17 november om 11.00 uur speelt de Jo13 thuis tegen weer een ploeg nl. Sparta ‘30 die het ons moeilijk zal maken dus kom ons allen aanmoedigen op het sportpark van Be-Ready.