Finale 2 voor Be-Ready JO13-1 thuis tegen Sparta ‘30 JO13-1

 Selectie:

Selectie: Duncan de Jong, Thijn van den Hout, Pim van Ophoven, Bjorn de Kwant, Floris Hoogesteger, Patrick Hoeke, Stef Nienhuis, Luca Nieuwenhuijsen, Niek van Dinteren, Jarno van Asten, Tim van der Stelt, Stijn van Bragt en Jens Berm

Vandaag zaterdag 17 november ‘18  wedstrijd nr. 8 voor de koploper tegen Sparta 30 uit Andel.  De nr. 4 op de ranglijst. Op het mooie nieuwe kunstgras veld van Be-Ready begon de wedstrijd om 11 uur onder leiding van scheidsrechter Kevin Leemans. Na een wat tam begin kregen we een vrije trap net buiten de 16. Een buitenkans voor Tim maar zijn schot had te weinig kracht om de keeper het lastig te maken.  In de 17e min stoomde rechtsback Jens met de bal aan de voet naar voren, gaf hem goed mee aan Pim die met een mooie sleepbeweging de laatste man uitspeelde maar stuitte helaas op de keeper. Met de ingevallen Tim vd Stelt werd de dreiging steeds groter en is de thuisclub de betere ploeg. In de 18 en 19e min 2 maal een identieke situatie. Tim op snelheid langs zijn tegenstander maar 2 keer de bal iets te ver en de keeper brengt redding. 20ste min schot van Niek naast. Andere kant wordt de tegenstander beetje gevaarlijk maar de prima spelende links back Patrick verdedigt uitstekend en levert de bal keurig in bij de middenvelders. Be-ready is nu dominant en de goal kan niet uitblijven. In de 23ste min weer een sterke actie van Tim . Schot wordt geblokt maar de bal kwam terug bij Tim die knap terug draait en de bal aan Niek geeft die de verlossende 1-0 binnen schuift. De ban is gebroken en Be-Ready gaat gelijk op jacht naar de 2-0. Die valt 2 min na de 1ste. Steff breekt door op links speelt Niek aan en krijgt hem gelijk terug van de spits en krult hem op fraaie wijze in de bovenhoek. Prachtige een twee en een prima goal. Na 30 min is de rust bereikt en zit de thuisclub op koers voor de overwinning.

Na de limonade begint Andel iets beter en komen de gasten op links gevaarlijk door. De uit zijn doel gekomen Floris was kansloos maar het schot ging gelukkig voor ons naast de goal.  Be- ready pakt de draad weer op en Steff gaat op links goed door maar besluit te schieten i.p.v. voor het doel de vrije man te vinden. In de 38ste min glipt Tim voorbij zijn tegenstander en legt de bal goed terug op Niek die aanneemt 1 man passeert en prachtig de 3-0 binnen schiet en daarbij de wedstrijd op slot schiet. Daarna neemt  de thuisclub gas terug en wordt het een beetje rommelig . De gasten uit Andel nemen het initiatief  en worden paar keer gevaarlijk.  In de 25ste min een goed schot waar Floris toch nog een handje tegen aan krijgt . De bal rolt richting de lijn maar onze Floris slaat de bal net voor de lijn uit zijn doel.  Nog 1 keer probeert Sparta om de verdiende goal te maken . Na een goede voorzet over rechts een mooie voorzet die prima wordt ingekopt maar helaas voor de tegenstander in buitenspel positie en zo eindigt deze wedstrijd in een stralende zon maar voor de toeschouwers met een vervelende ijzige wind in een 3-0 overwinning voor Be-ready . Met 8  van de 10 wedstrijden  gespeeld en 24 punten komt de titel dichtbij. Volgende week de uitwedstrijd in Waalwijk tegen WSC. Wordt vervolgd.