Finale 3 voor Be-Ready JO13-1 uit tegen de ladies van MO13-1 van WSC

Vandaag wedstrijd nummer 9 alweer, maar op het belachelijke vroege tijdstip van half 9.  Na een korte warming up beginnen de geel zwarten wederom te tam aan de wedstrijd tegen de 1 jaar jongere maar talentvolle WSC meiden uit Waalwijk. De eerste 10 minuten zijn de meiden voetballend de baas en feller in de duels. 

Maar meer dan een beetje dreiging zit er niet in voor de thuisploeg en de 1e kansen zijn voor Be-Ready. Er zijn wat kansen voor Niek en Tim maar beide keren redt de kleine maar verder prima keepende keepster.  Tijdens de achtste minuut wederom een kans van Tim maar zijn schot gaat helaas net naast de goal. We zijn inmiddels wakker geworden en komen steeds beter in de wedstrijd. In de 16e min is het raak, een goede actie van Niek wordt prima afgemaakt door Tim. Twee minuten later bijna een identieke aanval maar nu stuit Tim op de keepster. We gaan steeds makkelijker voetballen en de thuisploeg lijkt al wat vermoeid. In de 19e minuut krijgen we een corner die goed wordt genomen door Stijn. Niek neemt hem met een volley ineens op zijn slof hard tegen de keepster aan waarna de bal terug komt bij Niek die hem koppend denkt te maken maar weer is het die dekselse keepster die red. Maar dat blijkt uitstel van executie want na een afgeslagen bal d.m.v. goed verdedigen van Jens en Stijn komt de bal bij Niek die hem daarna knap afmaakt en de verdiende 0-2 op het helaas niet werkende scorebord zet. Be-Ready gaat door en in de 24ste minuut een pass van Stijn op Niek die op de goal wil schieten maar wordt geblokt waarna de goed spelende Patrick de bal zomaar voor zijn voeten krijgt, een buitenkans voor de linkspoot die de bal rustig aanneemt en hem achter de nu kansloze keepster schuift . Met een geruststellende 0-3 voorsprong gaan we de rust in en de vele kou kleumende toeschouwers gaan tevreden naar de kantine voor een warme bak koffie. 

De tweede helft begint een beetje hetzelfde als de 1e helft. Be-Ready gelooft het wel en dus mogen de talenten uit Waalwijk laten zien dat ze toch echt heel behoorlijk kunnen voetballen. Pim heeft een lastige middag tegen de veruit beste speelster met nr. 7 op haar rug maar de gisteren 12 jaar geworden  krachtpatser uit Hank liet zich niet piepelen en werkte keihard en maakte het voor haar dusdanig lastig dat ook zei geen beslissing kan forceren. In de 36e en 37ste minuut kwam ze toch twee keer gevaarlijk door. De 1e word gered door Floris en de 2e verdwijnt naast de goal.  Dan krijgt Be-Ready een vrije trap in de 39ste min aan de zijkant. Niek slingert hem voor het doel en de keepster slaat de bal weg voor de voeten van Tijn die hem daarna zo kan binnen tikken en de beslissing in de wedstrijd. Daarna twee vrije trappen recht voor het doel. Eerst schiet Bjorn hard tegen de keepster en de 2e werd genomen door Pim maar die mikt net iets te hoog. In de 55ste min nog een kansje voor Jarno maar die beland helaas in het zijnet. WSC krijgt met enkele goede aanvallen de handen op elkaar van de sportieve toeschouwers maar de kansen werden helaas voor de dappere meiden niet benut door onder ander een zeer sterkend voetballende Duncan die vandaag zich als rechtsback fantastisch liet gelden. Onze wederom goed keepende Floris had ook medelijden met de tegenstander en gaf de meiden een uitgelezen kans om een goal te maken tot afgrijzen van vader Stefan. Het was Bjorn die de bal terug speelt op Floris en bood zichzelf prima aan net als beide prima spelende Backs Bodhi en Luca. Floris wil Bjorn inspelen maar raakt hem niet goed en de bal word onderschept door de spits en loopt op onze keeper af en via de handen van Floris rolt de bal richting de goal. Maar Floris bedenkt zich dat cadeautjes in voetbal niet bestaan en pakt nog net voor de lijn en handig de bal in zijn handen.  Helaas konden we de score niet opvoeren ondanks enkele hoogstandjes van onze benjamin maar oooo zo handige Steff en eindigt de wedstrijd in een 0-4 overwinning voor Be-Ready JO-13. Volgende week geen wedstrijd op het programma. Zaterdag 8 december de laatste wedstrijd en finale tegen SJO/BZC'14. Dit is een van de concurrenten met maar 1 verlies partij dus dat beloofd veel spanning. Be-Ready JO-13 heeft aan 1 punt genoeg voor het kampioenschap maar uiteraard gaan we voor de overwinning. Wordt vervolgd….

 

Gr. reporter Cor

Selectie: Duncan de Jong, Thijn van den Hout, Pim van Ophoven, Bjorn de Kwant, Floris Hoogesteger, Patrick Hoeke, Stef Nienhuis, Luca Nieuwenhuijsen, Niek van Dinteren, Jarno van Asten, Tim van der Stelt, Stijn van Bragt, Bodhi Bronzi en Jens Berm