The Final Matchday voor de JO13-1

The Final Matchday voor de JO-13/1 uit tegen SJO/BZC’14. Ongeslagen kampioen!!!

Selectie: Duncan de Jong, Thijn van den Hout, Pim van Ophoven, Bjorn de Kwant, Floris Hoogesteger, Patrick Hoeke, Stef Nienhuis, Luca Nieuwenhuijsen, Niek van Dinteren, Jarno van Asten, Tim van der Stelt, Stijn van Bragt, Bodhi Bronzi en Jens Berm


En dan is het toch eindelijk zover nl. de kampioenswedstrijd van de JO13-1 tegen BZC’14 JO13-1! Na de afgelasting van vorige week vertrokken we met de hele selectie inclusief technische staf, grensrechter en aanwezige pers in de grootste prachtige nieuwe bus van Taxibedrijf Berm met als chauffeur Mark Berm himzelf (Bedankt Mark!).  De spelers hadden eigen muziek meegenomen en dat hebben we geweten! In een verder ontspannen rit vertrokken we richting Brakel waar we net voor de pont afslaan naar de parkeerplaats van SJO/BZC'14. Een grote supportersschare was achter ons aangereden en zorgde voor een fantastisch sfeer. In de plaatselijke kantine kwamen de vlaggen en sfeerartikelen tevoorschijn die de dames hadden gemaakt (hulde voor de moeders) en kon de wedstrijd beginnen.

Be-Ready begon nu eens gelijk uitstekend aan de wedstrijd en trok gelijk ten aanval en in de 3e minuut trok de thuisclub al aan de noodrem en kreeg de geelzwarte combinatie een vrije trap rechts van het doel net buiten de 16.

Met een mooie boog schoot Pim de bal over de keeper in de kruising en had Be-Ready de voorsprong te pakken. Een minuut later kreeg ook  BZC een enorme kans maar de bal ging net naast het doel van Floris. In de 6e minuut kwam er een kans voor Steff maar ook die ging net naast. Even later een actie van Tim die de bal voorgeeft aan Niek  die hem in een keer neemt maar helaas weer net naast de goal. Twee minuten later is het andersom met Niek tussen 2 man krijgt hij de bal toch nog bij Tim die verwoestend uithaalt maar een geweldige redding van de keeper voorkomt de verdiende 0-2. In de 13e minuut een mooie actie van de ongrijpbare Steff maar weer geen goal. Wat later weer een mooie actie van Niek maar de normaal zo trefzekere spits is helaas niet zo scherp vandaag wat na een griepperiode van 2 weken  is dat ook wel verklaarbaar. Moe gestreden en last van de benen en knieën gaat Niek naar de kant voor een wissel.

In de 26 minuut nog een enorme kans voor de thuisploeg maar gelukkig voor ons gaat ook die bal naast en gaan we met een 0-1 voorsprong de rust in en kunnen wij naar de kantine voor een warme bak koffie. Het mag dan gelukkig niet hebben gevroren maar door de wind is het toch brrrrr ijskoud!


De 2e helft begint weer goed en in de 36 minuut krijgen we weer een vrije trap maar deze keer kan de keeper de bal van Pim wel stoppen. Twee minuten later is Niek weer gevaarlijk maar zijn schot mist kracht en wordt weer gestopt door de uitstekende keeper.  In minuut 40 wint Jarno het duel op het middenveld en geeft de bal mee aan Duncan die goed doorzet en de bal speelt op Niek maar zijn schot gaat net voorlangs.  En 1 minuut later is het de uitstekend spelende Pim die het enorm zwaar had met de fysiek veel grotere en oudere tegenstander van de thuisploeg met een bal aan Steff die met een samba actie achter het standbeen langs zijn tegenstander ging en het kou kleumende publiek liet genieten.

 

De wedstrijd nadert het laatste kwartier en de thuisclub gaat alles of niks spelen want bij winst zouden ze nog gelijk met ons kunnen komen en zou GDC (ook aanwezig in een auto op de dijk) kampioen worden op doelsaldo . In de 46e minuut wordt een diepe bal net op tijd gepakt door onze uitstekende keepende Floris. Iets later een steekbal in de 16 maar Björn beschermt met zijn sterke lichaam de bal af voor de tegenstander en de bal rolt over de achterlijn.  In de 51e minuut is het dan toch raak…..  De bal wordt in de 16 geschoten en helaas zo van richting veranderd voor de voeten van BZC’14 en Floris is kansloos.  Nu werd het nog echt bloedstollend spannend want de tegenstander gooit er nog een schepje bovenop. Twee minuten later een diepe bal op de beste speler van BZC’14 maar die wordt weer uitstekend afgestopt door Jens die hem de hele wedstrijd lang geen schijn van kans gaf. Dat had de technische staf van Be-Ready uitstekend gezien.  De wedstrijd nadert zijn einde en in de laatste minuut lijkt het alsnog mis te gaan. Tot schrik van iedereen wordt een diepe pass afgerond door BZC’14 maar toen iedereen al van ellende in elkaar zakte was daar gelukkig onze uitstekende grensrechter Gert-Jan. Die zijn vlag resoluut de lucht in stak voor buitenspel en de scheidsrechter de goal afkeurde. Met enorm gejuich leefde Be-Ready weer op en ging zelfs nog op jacht naar de 1-2. Tim mocht alleen op de keeper afgaan maar wordt net buiten de 16 op zijn hielen getikt en helaas weg kans. Tot onze verbazing geen vrije trap en zelfs geen corner door de verder goed leidende scheidsrechter. De beste man was alleen niet van plan af te fluiten tot woede van de aanhang maar na 65 minutem was daar dan toch het eindsignaal en kon het feest beginnen voor de ongeslagen kampioen.   Nadat de spelers het publiek hadden bedankt voor de geweldige steun kregen ze de medailles omgehangen en kregen ze kinder champagne om lekker te drinken en om ons en elkaar lekker onder te spuiten.  De busreis terug werd een groot feest met extra ronde over de rotonde op weg sportpark de Schiethoek. Daar werden de jongens gehuldigd en kregen ze friet en wij bier na een praatje van de voorzitter Frans en jeugdvoorzitter Anger. Ook kregen ze een prachtig aandenken in vorm van een trofee met het Be-Ready logo er op met dank aan Gert-Jan vd Stelt (Voordendag Van der Stelt Laser).  Omdat we helaas niet in de kantine konden door de kinderbingo werd het feest voortgezet tot in de late uurtjes op de Kurenpolder.